Široki gostuje u Mostaru

Ćorić: Ne zamaram se tradicijom, sutra je novi derbi

M. Maksimović

Široki Brijeg odavno nije okusio slast pobjede na Zrinjskim koji predstojeći hercegovački drbi dočekuje u odličnom raspoloženju nakon niza uspješnih rezultata.

Atmosfera nije ništa lošija ni na Pecari nakon trijumfa nad Slobodom i Željezničarom u svega nekoliko dana, pa gledaoci na jugu zemlje s pravom trljaju ruke pred sutrašnji dvoboj.

“Zrinjski je tim s malo mana u okvirima, imaju uspješan niz na domaćem terenu koji je rezultirao čelnom pozicijom na kojoj se već dugo nalaze.  Oni su pred sutrašnji derbi apsloutni favoriti, dok mi u Mostar dolazimo s namjerom da se nadigravamo. Zrinjski je vjerovatno zbog posljednjih rezultata u psihološkoj prednosti, posebno nakon trijumfa u Mostaru od prije dvije godine kada smo vodili 2:0, ali se ne zamaram brojkama i tradicijom. Sutra je nova utakmica”, rekao je trener Širokog Brijega Denis Ćorić.

Ćorić se u ovog puta suočava s brojnim problemima. Lista odsutnih igrača je podugačka i pred put u obližnji Mostar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Baraban igra u odličnoj formi, ali zbog crvenog kartona neće konkurisati za meč, kao ni Josip Barišić koji je protiv Željezničara zaradio treći žuti karton. Ostali su u kombinaciji, s tim što se neki žale na umor i povrede, ali će vjerovatno stisnuti zube“, dodao je.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.