Crnov: Nešto će se u Mostaru pitati i Široki Brijeg

Pred hercegovački derbi

Crnov: Nešto će se u Mostaru pitati i Široki Brijeg

Predstojeći hercegovački derbi između Zrinjskog i Širokog Brijega bit će poseban za Ivana Crnova. 

Crnov (26) je u prošlosti nastupao za Zrinjski, a nakon kratke i neuspješne epizode u Sheriffu došao je u Široki Brijeg i sada će po prvi put zaigrati Pod Bijelim brijegom protiv kluba u kojem je proveo najljepše dane karijere. 

"Sa ljudima iz Zrinjskog sam ostao u dobrim odnosima, pogotovo sa Dankom Šulentom koji mi je od prvog dana u klubu pomogao oko svega. Za mene će ovaj hercegovački derbi biti emotivan. Nije mala stvar vratiti se u Mostar u kojem sam pokazao kvalitet i proveo možda i najljepše dane u karijeri, ali teško mi je reći da li ću slaviti ako eventualno zabijem gol. U tom trenutku ću odlučiti. U cijeloj ovoj priči je za mene najbitnije da osvojimo tri boda i približimo se gornjem dijelu tabele, gdje Široki Brijeg realno gledajući i pripada", riječi su Ivana Crnova na početku razgovora za SportSport.ba. 

Svjestan je da je pred njegovim saigračima iznimno teška utakmica. 

"Utakmica protiv Zrinjskog će biti jako tvrda, ipak dolazimo najkvalitetnijoj ekipi u BiH. Zrinjski ide na pobjedu, ali mi smo napunili samopouzdanje i sigurno će se nešto pitati i Široki Brijeg. Imamo kvalitetne igrače koji mogu pomrsiti račune domaćem timu. Nadam se da će publika u Mostaru imati priliku da gleda dobar fudbal i neka pobijedi bolji", dodao je. 

U posljednje vrijeme Crnov ne igra mnogo, niti dobro kao u periodu dok je nastupao za Zrinjski.

"Moja forma je očiglednom padu. Svi se pitaju zbog čega, čak i ja sam sebe analiziram i pokušam shvatiti šta je problem. Samokritičan sam prema sebi i svjestan sam da trenutno nisam na nivou. Možda me u ovo sivilo i bacilo loše iskustvo iz Sheriffa u koje ne bih detaljnije ulazio, ali nadam se da ću se dignuti iz ovoga svega", kaže Crnov. 

Sa novim trenerom Denisom Ćorićem, kako kaže, ima dobru saradnju.

"Ćorić nam je vratio samopouzdanje koje nam je bilo potrebno, međutim ne želim umanjiti ni plod prethodnog trenera Karačića. Imenovanje Ćorića se pokazalo kao dobro za Široki Brijeg, a iako ne igram mnogo, s njim imam veoma korektan odnos. Lijepo se ponaša prema meni i nemam zamjerki."  

Na kraju razgovora Crnov se osvrnuo na pobjedu protiv Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Željezničar je izuzetno kvalitetan tim i to je uostalom pokazao u prvom poluvremenu. Imali su nekoliko velikih šansi, ali na našu nisu ih iskoristili i to je kaznio Wanger. Bilo je teško zadržati vodstvo kada je Baraban u finišu utakmice dobio crveni karton, no na kraju smo izdržali i zasluženo slavili", istakao je Crnov. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi