Španska Primera

Celta nanijela sedmi ovosezonski poraz Valenciji

Fudbaleri Celte Vigo nanijeli su danas sedmi ovosezonski poraz Valenciji nakon što su ih na domaćem terenu pobijedili sa 2:1.

Gosti su bili ti koji su se prvi radovali jer su do vodstva došli u 32. minuti kada je sa jedanaest metara precizan bio Parejo.

Ipak, samo 11 minuta kasnije Roncaglia je poravnao na 1:1 poslije asistencije Costasa,  da bi u 77. minuti Guidetti zatresao mrežu gostiju za konačnih 2:1. Celta je nakon ove pobjede skočila na 8. mjesto Primere sa 17 bodova, dok je Valencia ostala 15-ta sa samo deset bodova.

U drugom današnjem meču Espanyol i Athletic Bilbao podijelili su bodove odigravši 1:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.