"Ovo je puno teže od fudbala"

Bivši napadač Dinama se danas bavi drugim sportom

Kroz zagrebački Dinamo je u protekloj deceniji prošao veliki broj fudbalera iz inostranstva, a jedan od njih bio je i Čeh Miroslav Slepička.

Ovaj bivši napadač Modrih ostat će upamćen po tome što je 2009. godine postao najskuplji fudbaler zagrebačkog kluba sa godišnjom platom od čak 900.000 eura, a za Dinamo je u dvije godine uspio postići samo 11 pogodaka.

Danas, Slepička živi nekim drugim životom. Ima 36 godina, s fudbalom je definitivno završio i postao je MMA borac. 

Već u subotu, Slepička će u češkom gradu Dobrišu imati svoju prvu MMA borbu, a protivnik će mu biti Tomaš Vrana.

"Osjećam se dobro i spreman sam. Radujem se svojoj prvoj borbi, pa ćemo vidjeti kako će proći. U glavi sam razradio nekoliko različitih scenarija i nadam se da će sve proći po planu. Želim uživati u borbi", rekao je Slepička, te potom povukao paralelu između MMA i fudbala:

"To su dva potpuno različita i neuporediva sporta. Ovdje jedan udarac može rezultirati buđenjem u svlačionici. Teški napori i mentalni dio su dvije najveće razlike između fudbala i MMA a, ako mene pitate, MMA je definitivno teži".

Miroslav Slepička je najveći dio svoje fudbalske karijere proveo u Sparti iz Praga, a dva puta je igrao i za A tim Češke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.