FOTO: EPA

Privremeni selektor Engleske

Southgate: Pokazao sam se na velikim događajima

Privremeni engleski selektor Gareth Southgate zadovoljan je učinkom koji je ostvario u državnom timu.

Southgate je priliku da privremeno vodi Englesku dobio nakon skandala u koji je bio umiješan Sam Allardyce, a nakon četiri odigrane utakmice svoj mandat je završio neporažen. 

"Pod lupom javnosti i utakmicama pod stalnim pritiskom, nikada ne znate kako će sve biti. Dokazao sam da mogu da podnesem velike događaje. Zadovoljan sam i mislim da smo uspjeli ispuniti zadatak koji nam je postavljen", kazao je Southgate, čiju izjavu prenose britanski mediji. 

U medijima se špekuliše da bi Southgate mogao mogao ostati na poziciji selektora.

"Nemam ideju kada će odluka biti donijeta. Čeka me Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine sljedećeg ljeta, a žrijeb je narednog mjeseca. Moram da znam gdje da se parkiram u narednih nekoliko nedjelja", dodao je Southgate. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.