Rooney ostaje kapiten Engleske

Odluka novog selektora Garetha Southgatea

Rooney ostaje kapiten Engleske

Endin Čaušević

Reprezentacija Engleske u proteklih nekoliko dana prolazi kroz veoma turbulentan period.

Sam Allardyce je dobio otkaz nakon samo jedne utakmice na klupi ove ekipe zbog skandala oko transfera. Na njegovo mjesto došao je Gareth Southgate kojeg već za nekoliko dana očekuje debi.

Englezi ove sedmice nastavljaju put u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali Southgate jedva čeka da debituje. Novi selektor Engleske nije želio mijenjati kapitena iako su svi vjerovali da Wayne Rooney više neće biti lider ove reprezentacije.

"Rooney je izuzetan kapiten i to je dokazao milion puta. Znam da se nalazi u maloj krizi, ali to nije razlog da mu oduzmem kapitensku traku. Ja imam veliko povjerenje u njega i siguran sam da će on to opravdati. Meni u ovoj ekipi treba pravi lider, a vjerujte da Rooney to jeste", izjavio je novi selektor reprezentacije Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Debi na klupi selekcije Engleske novi selektor će imati u subotu kada njegov tim na Wembleyju dočekuje reprezentaciju Malte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi