Pet najljepših golova

SportSport.ba izabrao pet najljepših golova 16. kola

S. Bošković

Jučer je kompletirano 16. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Na šest odigranih susreta postignuto je 20 golova. 

Najviše golova viđeno je na Koševu gdje je Sarajevo rezultatom 4:3 savladalo Mladost iz Doboja kod Kaknja. Šest golova viđeno je na Tušnju gdje su Sloboda i Zrinjski u derbiju kola remizirali rezultatom 3:3. Tri gola postignuta su na Otoci i pobjedi Krupe nad Olimpic rezultatom 3:0, a Željezničar je s 2:0 slavio u Vitezu kod Viteza. Na dva susreta viđen je jedan gol. Radnik je na domaćem terenu bio bolji od Metalleghea, a identičnim rezultatom je Široki Brijeg na Pecari savladao Čelik. 

Ovo kolo je pored velikog broja golova na premijerligaškim terenima ponudilo i nekoliko prekrasnih golova i akcija. 


5. Marko Obradović (Radnik Bijeljina-Metalleghe 1:0)

Marko Obradović je sjajnim golom donio pobjedu svom timu. Oslobodio se jednog čuvara, a nakon toga s 15 metara šutirao kraj još jednog gostujućeg fudbalera i pogodio donji lijev kut gola gostiju iz Jajca. 



4. Nermin Crnkić (Sarajevo-Mladost Doboj Kakanj 4:3)

Crnkić je na oko 30 metara od gola Mladosti presjekao jedan pas i sam se sjurio prema gostujućem golu. Između tri igrača gostiju je izgradio poziciju za šut i sjajno pogodio ispod prečke.



3. Amer Bekić (Sarajevo-Mladost Doboj Kakanj 4:3) 

Duljević je napravio nevjerovatan prodor kroz odbranu Mladosti. Osvojio je loptu na desnoj strani, okrenuo dva fudbalera Mladosti i samo gurnuo loptu za Bekića koji nije imao težak posao da zatrese mrežu gostiju. 




2. Sulejman Krpić (Sloboda-Zrinjski 3:3)

Sulejman Krpić donio je Slobodi veliki bod protiv Zrinjskog na Tušnju. Lopta je nakon slobodnog udarca pronašla Krpića koji nevjerovatno pogađa glavom sa 11 metara. Ovaj gol ujedno je i bio deseti gol Krpića ove sezone. 



1. Oliver Petrak (Sloboda-Zrinjski 3:3)

Stojkić je vratio loptu Petraku koji je natrčavao iz drugog plana i bez razmišljanja šutirao prema golu Pirića. Domaći golman nije imao šanse da odbrani projektil fudbalera Zrinjskog. 



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.