Nastavlja se velika trka za najboljeg strijelca

Krpić stigao do 10. gola

Nastavlja se velika trka za najboljeg strijelca

M. Šljivak

Utakmice 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine donijele su nove pogotke igrača koji se bore za titulu najboljeg strijelca u društvu najboljih bh. klubova.

Novi gol je postigao napadač Slobode iz Tuzle Sulejman Krpić i on je stigao do 10. gola u sezoni, te je postao prvi igrač s dvocifrenim brojem pogodaka u ovoj sezoni.

Gol manje od Krpića postigao je napadač Željezničara Ivan Lendrić, koji je dva puta pogađao mrežu Viteza za pobjedu Plavih (2:0).

Nakon dugo vremena ponovo je pogodak postigao i Elvir Koljić. Do osmog pogotka u sezoni stigao je s bijele tačke u pobjedi Krupe nad Olimpicom (3:0), a po osam pogodaka imaju napadači Zrinjskog i Radnika, Jasmin Mešanović i Marko Obradović.

Ne treba zaboraviti svakako ni Mersudina Ahmetovića i Wagnera Santosa, koj su postigli po sedam, te Nemanju Bilbiju koji je postigao šest pogodaka.

Sigurno je da nas čeka velika borba do kraja sezone za najboljeg strijelca Premijer lige BiH, a Krpić za sada ima najbolje šanse da dođe do te titule.

IGRAČ KLUB BROJ GOLOVA
Sulejman Krpić FK Sloboda 10
Ivan Lendrić FK Žejezničar 9
Elvir Koljić FK Krupa 8
Jasmin Mešanović HŠK Zrinjski 8
Marko Obradović FK Radnik 8

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi