Sjajna partija Crvenih đavola

Rooney zablistao, United konačno obradovao navijače

Manchester United je večeras svojim navijačima konačno priredio utakmicu kojom mogu biti i više nego zadovoljni. Crveni đavoli su na Old Traffordu savladali Feyenoord sa 4:0 i tako se približili plasmanu u 1/16 finala Evropske lige.

Na prvi gol se čekalo do 35. minute. Ibrahimović je uposlio Rooneyja koji rutinski pogađa za vodstvo Uniteda od 1:0 i rezultat prvog poluvremena. U 69. minuti Rooney je u ulozi asistenta, a ovoga puta strijelac je Mata koji zabija za 2:0. Jones je u 75. minuti nesretno savladao svog golmana i donio Unitedu vodstvo od 3:0. Prethodno je šutirao Zlatan Ibrahimović, koji se večeras nije uspio upisati u strijelce. Konačnih 4:0 postavio je Lingaard u sudijskoj nadoknadi vremena.

U grupi A vodeći je Fenerbahče sa 10 bodova, a slijede United sa 9, Feyenoord sa 7 i Zorya sa 2 osvojena boda.

Olympiakos je u grupi B remizirao sa Young Boysom (1:1). Domaći su poveli preko Fourtounisa u 48. minuti, da bi deset minuta kasnije Hoarau poravnao na 1:1 što je na kraju bio i konačan rezultat susreta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

AZ Alkmaar je u grupi D napravio veliki korak ka plasmanu u narednu fazu takmičenja pobjedom nad Dundalkom u gostima. Bilo je 1:0, a jedini gol djelo je Weghorsta u 9. minuti.

Na utakmici St. Etiennea i Mainza nije bilo pogodaka, a ovaj remi više odgovara francuskom timu koji je zadržao drugo mjesto u grupi C.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.