Napredovao uz Alija

Ibrahimović otkrio ko mu je bio životna inspiracija

Edmir Škorić

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović otkrio je ko mu je bio u životu velika inspiracija.

Kako doalzi iz Švedske, gdje i nije bio velikih sportista u trenutku kada je Zlatan kreirao svoj sportski put, bio je prinuđen da idole traži u svijetu.

 "Dolazim iz Švedske, i nisam bio zadovoljan onim što su švedski sportaši postizali", rekao je Ibrahimović, pa je nastavio:

"Švedska je bila premala za mene. Imao sam veći cilj. Gledao sam razne velike ličnosti i to je ono što je bila moja motivacija i moj adrenalin. Volio sam Muhameda Alija. Način na koji se borio, na koji je govorio, kako je odgovarao na kritike bez obzira s kim razgovarao... To mi je bila inspiracija.

Napadač Manchester Uniteda dodaje da je došao do vrha zahvaljujući marljivom radu i svakodnevnom treniranju.


ibramotivacija by situacijeliga
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.