Nije baš sretan iako tvrdi da jest

Guardiola: Vi ste novinar, ne ja, stoga to pitajte sudiju

Edmir Škorić

Manchester City se namučio protiv Burnleyja (2:1) u meču 20. kola engleske Premier lige.

Građani su se mučili na Etihadu, igrali su s desetoricom jer je isključen Fernandinho, ali na kraju su uspjeli ipak da pobijede i da ostanu u igri za titulu. Pep Guardiola je nakon meča dao komentar za BBC.

Na Pepovom licu se vidjelo da nešto ne štima, da nije zadovoljan, a onda mu je kao kec na desetku sjelo pitanje novinara o Fernandinhovom isključenju.

"Vi ste novinar, a ne ja. Pitajte sudiju, a ne mene", odgovorio je Guardiola, pa je nastavio: "Prihvatit ćemo to. Moramo shvatiti pravila u Engleskoj".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako nije djelovao nimalo sretno, bivši trener Barcelone i Bayerna je odgovorio: "Sretan sam, više nego što mislite. Tako sam sretan, vjerujte mi. Sretna nova godina", poručio je Guardiola, čiji je City slavio golovima Clichyja i Aguera.

Pep je prethodno iznenadio sve sastavom, pošto je na klupi ostavio Aguera i Silvu, no obojicu je bio primoran ubaciti na poluvremenu i to mu se isplatilo. Nakon 20 kola, City je trećeplasirani s 42 boda, dok vodeći Chelsea ima 49 bodova i utakmicu manje. 



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.