Nema šta nije radio

Zanimljiva prošlost veže se za engleskog sudiju Mikea Deana

Edmir Škorić

Engleski sudija Mike Dean često se optužuje da je veliki navijač Tottenhama, mada je jasno da on navija za Tranmere.

Iskusni engleski sudija se našao u dosta kontroverznih situacija i smatraju ga navijačem Tottenhama i antinavijačem Uniteda. Bilo je scena u kojima je slavio pogodak Tottenhama ili čak se radovao golu kojeg je primio United. 

Ipak, Dean je navijač Tranmerea, a 2006. godine nije sudio finale FA Cupa između Liverpoola i West Hama jer je iz Wirrala, dijela Merseysidea. Ne sudi mečeve Liverpoola i Evertona.

"Opasan presedan. Ako ćemo tako gledati, bit će noćna mora izabrati suce svake sedmice. Rješenje je ne gledati odakle su i za koga navijaju, već stavljati najbolje", rekao je jednom prilikom menadžer Arsenala Arsene Wenger.

Engleski mediji tvrde da je Martin Atkinson sudija koji voli Leeds, Mark Clattenburg je za Newcastle, Kevin Friend za Leicester, Andre Marriner za Aston Villu, Le Mason za Bolton, a Michael Oliver za Newcastle, Jon Moss za Sunderland...

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada govorimo konkretno o kontroverznom Deanu, malo je poznata činjenica da je osvajao trofeje u svojoj mladosti na plesnoj sceni. Osim što je bio plesač, radio je u tvornici piletine, a nekad je znao prelaziti granice normalno u ispijanju alkohola, no od toga je odustao. Zanimljivo da je pokazao više crvenih kartona i penala nego bilo koji drugi sudija u Premier ligi ove sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.