Foto: EPA

Velika pobjeda protiv CSKA

Finale prije finala pripalo Real Madridu

Večeras su u Madridu snage odmjerili, po mišljenju mnogih, dva najveća kandidata za titulu prvaka Eurolige - Real i CSKA. U vrlo zanimljivoj i do kraja neizvjesnoj utakmici, domaći tim je slavio sa 95:85.

Real je vodio većim dijelom prve četvrtine, ali je ona završena rezultatom 24:23 za CSKA. Domaći tim je krajem prvog poluvremena ušao u seriju i u jednom trenutku poveo i sa osam poena razlike, a na odmor se otišlo pri rezultatu 50:46.

Dinamična utakmica odvijala se i u trećoj dionici. CSKA je u dva navrata imala minimalno vodstvo, ali je Real ponovo u završnici četvrtine dodao u brzinu više i u posljednjih deset minuta ušao sa +4. 

Stečenu prednost Real je uspio održati i dodatno povećati, pa je na kraju slavio i sa dvocifrenom razlikom.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najbolji u pobjedničkom timu bili su Sergio Llull sa 24 i Jonas Maciulis sa 20 poena, dok su Gustavo Ayon i Anthony Randolph ubacili po 14. CSKA je predvodio Nando De Colo sa 18, dok je Miloš Teodosić dodao 13 poena.

Uprkos porazu, CSKA je i dalje prvoplasirani tim Eurolige sa skorom od 12 pobjeda i 4 poraza, dok je Real na drugom mjestu sa omjerom 11-5. Interesantno, Moskovljanima je ovo bio već treći uzastopni poraz u Euroligi, što se odavno ne pamti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.