Real slavio u Istanbulu

Euroliga, 15. kolo

Real slavio u Istanbulu

Ekipa Reala iz Madrida pobijedila je u gostima Anadolu Efes sa 80:78 (21:22, 16:14, 24:27, 19:15) u utakmici 15. kola Eurolige.

Madriđani su slavili u uzbudljivoj završnici i tako upisali 10. ovosezonski trijumf u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju. 

Luka Dončić predvodio je pobjednički tim sa 17 poena, devet asistencija i pet skokova, a pratio ga je Rudy Fernandez sa 14 koševa. 

U sastavu Efesa izdvojio se Brandon Paul sa 16 pogodaka, dok su Bryant Dunston i Derrick Brown ubacili po 14 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real je trenutno drugoplasiran tim sa omjerom 10-5. Sa druge strane, ekipa iz Istanbula sa skorom od sedam pobjeda i osam poraza zauzima osmo mjesto.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi