Sada ga želi i Fiorentina

Situacija oko Zaze ponovo dobila veliki preokret

Endin Čaušević

Italijanski mediji prenijeli su jučer da će napadač West Hama, Simone Zaza, svoju karijeru nastaviti u dresu španske Valencije.

Zaza je ovog ljeta iz Juventusa stigao u West Ham na jednogodišnju posudbu, ali nije uspio da opravda očekivanja čelnika londonskog kluba. O njegovom odlasku priča se već nekoliko mjeseci, a mediji u Italiji jučer su objavili da će Zaza gotovo sigurno karijeru nastaviti u Valenciji.

Nekadašnji napadač Sassuola nakon očajnih šest mjeseci u West Hamu vratio se u Juve, ali je jasno da aktuelni prvak Italije ne računa na njegove usluge. Stara dama je odlučila da će Zaza na novu posudbu.

Iako se očekuje da u narednih nekoliko dana potpiše za Valenciju, slučaj Zaze ponovo je dobio veliki preokret. Football Italia danas je prenijela da je Zaza pručio da mu je cilj da ostane u Seriji A, te da ima dosta primamljivu ponudu.

Navodno, u cijelu ovu situaciju uključila se Fiorentina koja želi naći zamjenu za Nikolu Kalinića ukolio hrvatski napadač odluči da karijeru nastavi u Kini. Ipak, cijeli rasplet oko Zazine budućnosti bit će poznat za nekoliko dana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.