Remi Fiorentine i Napolija, Belotti stigao Džeku

Italijanska Serija A

Remi Fiorentine i Napolija, Belotti stigao Džeku

Fudbaleri Fiorentine i Napolija podijelili su bodove odigravši 3:3 u meču 18. kola Serije A. 

Napoli je poveo nakon 25 minuta igre, a strijelac pogotka bio je Lorenzo Insigne. Insigne je sjajno pogodio, ali usporeni snimak je pokazao da je bio u ofsajdu prije prijema lopte. Domaći su izjednačili u drugom poluvremenu i to nakon pogotka kojeg je postigao Bernardeschi u 53. minuti. Prednost Napoliju ponovo donosi Mertens u 68. minuti, a stvari na početak vraća ponovo Bernardeschi samo minut kasnije. Do kraja meča još dva pogotka, po jedan na obje strane. Prvo je strijelac za Fiorentinu bio Zarate, da bi u 94. minuti bod Napoliju donio Gabbiadini sa jedanaest metara.

Od ostalih rezultata, Torino je na domaćem terenu slavio protiv Genoe sa 1:0, a strijelac pogotka bio je Belotti koji se na ovaj način izjednačio sa Džekom na drugom mjestu liste strijelaca. Cagliari je u golijadi na domaćem terenu slavio protiv Sassuoloa sa 4:3, dok su Palermo i Pescara i Sampdoria i Udinese podijelili bodove odigravši 1:1, odnosno 0:0.



Potražite više informacija na temu Serie A:





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi