Novi ugovor i povećanje plate za Bernardeschija

Fiorentina ne pušta tako lako napadača

Novi ugovor i povećanje plate za Bernardeschija

D. Vejo

Napadač Fiorentine mladi Federico Bernardeschi pod budnim je okom italijanskih medije zbog mogućeg odlaska iz Firence. 

O budućnosti pomenutog fudbalera sve se više polemiše, kako se bliži prelazni rok. To ni ne čudi, s obzirom da je upravo Bernardeschi igrač koji je praktično eksplodirao ove sezone u Seriji A.

To su sve upratili evropski velikani, koji 22-godišnjeg napadača žele vidjeti u svojim redovima. Među onima koji su najkonkretniji jeste francuski prvak PSG, koji je navodno poslao ponudu na adresu Viola, ali pričalo se i oko toga kako je Chelsea zainteresovan za usluge ovog igrača.

Ipak, Fiorentina želi zadržati svog dijamanta pa su tako čelnici kluba odlučili da ponude novi ugovor centarforu, zatim povećanje plate te klauzulu od 100 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi