Pobjeda nad Hullom sa 2:0

Manchester United jednom nogom u finalu Liga kupa

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda savladali su večeras na domaćem terenu Hull (2:0) u prvom polufinalnom meču engleskog Liga kupa.

Crveni đavoli su večeras teže od očekivanog uspjeli da savladaju Hull i tako ostvare prednost pred revanš meč. Izabranici Josea Mourinha od prve minute imali su incijativu na sredini terena, ali u prvom poluvremenu nisu uspjeli da slome otpor gostiju.

Nekoliko dobrih prilika imali su Rooney i Mkhitaryan, ali je Jakupović ostao nesavladan. Ipak, deset minuta u drugom dijelu bilo je dovoljno Unitedu da dođe do prednosti.

Valencia je centrirao sa desne strane, Mkhitaryan je odlično uposlio Matu koji je bez većih problema zatresao mrežu gostiju. U samom finišu utakmice United je udvostručio svoju prednost, a u listu strijelaca upisao se rezervista Fellaini.

Treba dodati da je Jose Mourinho u večerašnjem meču napravio dosta promjena, te da je šansu dao igračima koji ove sezone mečeve prave većinom s klupe. Također, portugalski stručnjak nije mogao računati na Ibrahimovića koji je propustio meč zbog gripe.

Liga kup, polufinale:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United - Hull 2:0


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.