Produžiće mu saradnju za jednu sezonu

Manchester United nagrađuje Fellainija

Midhat Šljivak

Manchester United nagradiće belgijskog veznjaka Marouanea Fellainija produženjem ugovora za još jednu sezonu.

Ovaj 29-godišnji veznjak je na Old Trafford stigao 2013. godine, te je potpisao četverogodišnji ugovor s Unitedom.

Iako nije miljenik navijača Crvenih đavola, on će dobiti produženje ugovora na još jednu godinu. Rukovodstvo Uniteda je odlučilo da iskoristi klauzulu u ugovoru belgijskog fudbalera i da produži njegov boravak na Teatru snova do ljeta 2018. godine.

Belgijanac je igrao fantastičnu u dresu Evertona. To ga je zajedno sa menadžerom Davidom Moyesom dovelo na Old Trafford, gdje međutim nije napravio gotovo ništa.

Konstantno se pričalo o njegovom odlasku iz kluba, no on je uvijek ostajao, iako je bio pod velikim pritiskom.

Kod Josea Mourinha ne igra mnogo, ali je skupio 21 nastup ove sezone u svim takmičenjima. Posebni je priznao da mu je Fellaini jako bitan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ima veoma jak mentalitet i nosi se dobro s pritiskom. Zna koliko mi je bitan", rekao je Mourinho.

Posebni je tako odlučio da ostavi Belgijanca u svom timu barem još jednu sezonu, nakon čega će biti poznata njegova dalja sudbina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.