Pripreme za drugi dio sezone

Zrinjski trenira uprkos hladnoći

M. Maksimović

Rukometaši Zrinjskog pripreme za proljetni dio sezone započeli su još 4. januara otkad dva puta dnevno treniraju u dvorani na Bijelom Brijegu. 

Iako je dosta hladno, igrači Zdravka Medića bez problema izvršavaju posvljene zadatke.

“Siguran sam da ćemo spremni dočekati nastavak sezone. Ekipa je ostala ista s tim da smo doveli pojačanje na golmanskoj poziciji, a to je Željko Kozina iz Čapljine. Posebno veseli povratak dvojice povrijeđenih Vedrana Delića i Damira Džebe koji su se vratili treninzima. Za nastavak prvenstva jedino je upitan kapiten Bernard Mandarić koji ima povredu trbušnog zida i još ne znamo hoće li na operaciju“, rekao je generalni sekretar Filip Garmaz.

U Zrinjskom su tokom priprema planirali odigrati dvije utakmice s Izviđačem 15. i 21. januara s tim što dosad nije utanačeno hoće li se igrati u Mostaru ili u Ljubuškom. U planu su i utakmice sa Splitom i Metkovićem.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

“Naši najveći konkurenti u borbi za treće mjesto u nastavak sezone ulaze oslabljeni. Tu mislim na Bosnu i Derventu. Derventa je ostala bez dva dobra igrača, a iz Bosne je također lijevi bek otišao u Vogošću. Smatram da imamo realne šanse u borbi za treće mjesto, pošto smo po igračkom kadru bolji od rivala," dodao je Garmaz.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.