Vraća se fudbalu

Povratak velikog Ronaldinha

Midhat Šljivak

Legendarni Ronaldinho uskoro će se vratiti na teren.

Iskusni 36-godišnji fudbaler je bez kluba od septembra 2015. godine, ali nema namjeru da još uvijek okači kopačke o klin.

Za sada se Ronaldinho povezuje s dva kluba. Brazilska Coritiba i urugvajski velikan Nacional su mu ponudili ugovore, a čini se kako je odluka već i donijeta.

Navodno, Ronaldinho želi igrati u klubu koji igra u Copa Libertadores, a kako Coritiba neće učestvovati u ovom takmičenju, Nacional je u prednosti.

"On želi igrati u 2017. godini. Vjerujem da ćemo izabrati klub koji igra u Copa Libertadores. Kada nešto bude službeno, znaće se brzo", rekao je njegov agent i brat Roberto de Assis.

Ronaldino se također povezivao s ekipom Chapecoensea, ali od toga čini se neće biti ništa.

Nekada najbolji igrač svijeta iza sebe ima bogatu karijeru u kojoj je igrao za PSG, Barcelonu i Milan, te nekoliko brazilskih klubova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.