Remi Crvenih vragova i Redsa

Snalažljivi Ibrahimović spasio United u velikom derbiju

Edmir Škorić

U najvećem engleskom derbiju, koji se danas odigrao na Old Traffordu, Manchester United i Liverpool odigrali su 1:1.

United je u sjajnoj seriji i umalo da se ona prekine na Old Traffordu, ali Liverpool je u zadnjih desetak minuta ispustio prednost.

Prvu šansu imao je Pogba u 19. minuti. Mkhitaryan je poslao sjajnu loptu u prostor, ali Pogba ne pogađa sa svega 13 metara udaljenosti. Mignolet je odradio dobar posao na golu gostiju.

Francuz se tu nije proslavio, a onda je u 27. minuti igrao rukom poslije greške Jonesa, kome je Firmino uzeo loptu. James Milner je preuzeo odgovornost i pogodio za radost Redsa.

Do kraja prvog dijela Liverpool je zadržao vodstvo, a u nastavku je United bio taj koji je dominirao. Mourinho je povukao nekoliko poteza i njegov tim je počeo da igra kako je on to i zamislio.

Napadi domaćina isplatili su se u 84. minuti. Prvo Marouane Fellaini šutira glavom i pogađa stativu, a u nastavku akcije, Antonio Valencia centrira, a Zlatan Ibrahimović spretno glavom loptu šalje iza leđa Mignoleta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostalo je 1:1 i United je nastavio dobru seriju bez poraza, ali je sa 40 bodova i dalje ispod pozicija koje vode u Evropu. United je trenutno šestoplasirani tim prvesntva. Liverpool je na trećem mjestu sa 45 bodova, a ovaj remi najviše odgovara vodećem Chelseaju, koji ima 52 boda.


 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.