Novi trener Sloge za SportSport.ba

Bašić: Ćiro nije mogao odbiti Husića, zašto bih ja?

Samir Mlaćo

Nermin Bašić od danas je i zvanično novi šef stručnog štaba FK Sloga Simin Han.

Bašić je posljednji angažman imao u Metallegheu iz Jajca, s kojim je napravio historijski uspjeh, plasman u Premijer ligu, a nakon toga bio je na pragu novog angažmana van naše zemlje.

To se ipak nije desilo, a za SportSport.ba ambiciozni Bašić otkriva zbog čega se odlučio za Slogu.

"Nakon što sam bio vrlo blizu preuzimanja klubova iz Slovenije i Njemačke, do realizacije ipak nije došlo i vratio sam se u BiH. Uslijedio je poziv Azmira Husića, a svi znamo kakva je to ljudska veličina i šta je napravio sa Slobodom. Kada Miroslav Ćiro Blažević nije mogao odbiti Azmira, zašto bih odbijao ja, čovjeka s kojim je privilegija raditi. Svi znamo kakve planove i ambicije on ima, pa mi je drago što sam dio jednog takvog projekta", kazao je Bašić.

Sloga starta već sutra, a sam plan priprema je poznat.

"Sutra je prozivka u 12 sati na stadionu Tušanj, a pripreme smo podijelili u četiri dijela. Prvi je ljekarski pregledi te testovi, drugi treniranje na Tušnju na plastici uz odigravanje četiri utakmice, a treći dio putujemo na pripreme u Međugorje. Četvrti, završni dio, ćemo raditi u Tuzli i tempirati formu, te odigrati generalnu utakmicu pred prvo kolo nastavka sezone", jasan je mladi stručnjak, vlasnik UEFA Pro licence.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Tim iz Siminog Hana prvi dio sezone okončao je na desetom mjestu sa 19 osvojenih bodova.

"Ciljevi za ovu polusezonu su opstanak u ligi, a za naredni period ne bih ništa otkrivao. Trenutno imamo 20 igrača, šest na probi i sigurno ćemo dovesti još dva tri kvalitetna igrača", dodao je novi trener FK Sloge Simin Han Nermin Bašić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.