Goncalo Guedes u Unitedu?

Zlatan dobija novog partnera u napadu

M. Šljivak

Ekipa Manchester Uniteda bi do kraja januara mogla angažovati napadačko pojačanje.

Kako navode portugalski mediji, novi igrač Crvenih đavola mogao bi postati 20-godišnji Goncalo Guedes, koji trenutno nosi dres Benfice.

Ovaj fudbaler je ove sezone positgao sedam golova u 28 nastupa, ali u Unitedu vjeruju kako njegovo vrijeme tek dolazi i da bi u budućnosti mogao biti jedan od najboljih fudbalera na Starom kontinentu.

Skupo bi Guedes mogao koštati Manchester United. Benfica za njegove usluge traži 30 miliona eura, ali to timu s Old Trafforda vjerovatno ne bi trebalo predstavljati veliki problem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Transfer Guedesa na Teatar snova mogao bi se završiti već u narednim danima, pa bi još jedan mladi napadač mogao da dobije šansu pored Zlatana Ibrahimovića u napadu Uniteda.

Guedes je kompletnu karijeru proveo u Benfici, a član prvog tima postao je 2015. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.