Foto: EPA

Milan poražen od Napolija

Napoli pokorio San Siro

E. Škorić

Nogometaši Napolija slavili su na teškom gostovanju na San Siru protiv Milana s 2:1 u meču 21. kola italijanske Serije A.

Napoli je krenuo furiozno i šokirao domaće za nepunih 10 minuta igre. U šestoj minuti Insigne je na ubačaj Mertensa pogodio za 1:0.

Samo tri minute kasnije Jose Callejon je na novu asistenciju Mertensa povećao vodstvo Napolitacana i Milan se našao u teškoj situaciji.

Mogao je Mertens u 29. minuti postići pogodak, ali je Donnarumma spasio Rossonere blamaže. Milan je uspio da smanji u 37. minuti, Juraj Kucka je izašao sam na gol gostiju i matirao Reinu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na početku drugog dijela Pašalić je pogodio stativu, a Napoli je iz kontri mogao da riješi i ranije pitanje pobjednika, no Donnarumma je bio na visini zadatka. Ostalo je 2:1 i Napoli je upisao  veoma važnu pobjedu.

Napoli se sada izjednačio s drugoplasiranom Romom i obje ekipe imaju po 44 boda, dok Juve ima 45 bodova. Ipak, Roma ima utakmicu, a Juve dvije manje od Napolija. Milan je peti sa 37 bodova.  



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.