Potpisao do 2020. godine

Riad Bajić produžio ugovor sa Konyasporom

Potencijalni bh. reprezentativac Riad Bajić danas je zvanično produžio ugovor sa svojim Konyasporom.

Bajić, koji je ove sezone u Super ligi postigao devet golova, je sa ovim klubom potpisao novi, poboljšani ugovor do 2020. godine, nakon kojeg nije krio svoje oduševljenje.

"Zahvaljujem se svim uposlenicima kluba i svima koji su me podržali. Veoma sam sretan i zadovoljan što sam produžio ugovor sa Konyasporom i već sam se okrenuo narednim ciljevima", započeo je Bajić, te nastavio:

"Iza sebe smo imali odličnu sezonu, a nadam se da će i ova završiti dobro. Želim biti prvi strijelac lige i potrudit ću se da postignem još mnogo golova ovdje. Još jednom se želim svima zahvaliti".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Riad Bajić je u Konyaspor došao u augustu 2015. godine iz Željezničara za 500.000 eura, a njegova trenutna vrijednost prema Transfermarktu iznosi čak pet miliona eura.

Ove sezone je za Konyu odigrao 16 utakmica u Super ligi i sa devet golova je drugi strijelac prvenstva, odmah iza Tosuna iz Bešiktaša. U leđa mu gledaju fudbaleri poput Derdiyoka, Sowa, Eto'oa, Van Persieja...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.