Marca: Bajić je 'killer' koji će dominirati Evropom

Nahvalio ga španski list

Marca: Bajić je 'killer' koji će dominirati Evropom

Ugledna španska Marca sastavila je listu od deset fudbalera koji bi u budućnosti mogli harati Evropom. 

Listu čine igrači u rasponu od 19 do 23 godine i oni bi, prema navodima Marce, trebali biti 'golgeteri budućnosti'. Interesantno je da svoje mjesto na toj listi našao i mladi bosanskohercegovački fudbaler Riad Bajić koji se u ovoj sezoni istaknuo sjajnim igrama u dresu Konyaspora. 

"Bajić je 'killer' u turskom prvenstvu. U do sada odigranih 15 utakmica je postigao osam golova, što mu je dovoljno da zauzme drugo mjesto na listi strijelca ispred igrača kao što su Moussa Sow ili Robin Van Persie. On je za turski klub potpisao prošle godine kada je došao iz Željezničara", piše Marca.

Od fudbalera sa naših prostora među odabranih deset se našao i Luka Zahovič iz Maribora. Na listi su još Cristian Guanca, Cecilo Dominguez, Enis Bardhi, Marcus Ingvartsen, Rauno Sappinen, Dimitri Oberlin, Sebastián Driussi, Henry Onyekuru.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi