Dragan Bajić nakon poraza od Cedevite

"Pad koncentracije nas je skupo koštao"

Pružili su 'Igosi' veoma jak otpor Cedeviti, ali su na kraju ipak poraženi u Domu Sportova u okviru 20. kola ABA lige.

Nakon sjajnog prvog poluvremena, bh. prvak je posustao i dozvolio domaćinu da uhvati ritam i dođe do laganog trijumfa (89:78).

Igokea je upisala četvrti vezani, a ukupno 11. poraz ove sezone i trenutno se nalazi na šestoj poziciji.

"Čestitam Cedeviti i želim im puno sreće u nastavku ABA lige i Eurokupa. Možemo reći da smo nekih 30 minuta dobro parirali ekipi Cedevite, koja je kvalitetniji protivnik. Zbog problema s povredama prije ove utakmice imali smo samo jedan trening s desetoricom igrača. Arapović i Žganec su nam zabili dosta poena poslije ofanzivnih skokova. Imali smo pad koncentracije i puno grešaka u drugom poluvremenu, što protiv takvog protivnika nije dopustivo. Bilo je dosta dobrih stvari, ali i stvari koje treba popraviti", rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Košarkaš Igokee Strahinja Mićović izjavio je nakon meča da je pobjeda Cedevite sasvim zaslužena i da se njegov tim sada okreće novim izazovima.

"Što se nas tiče, igrali smo dobro prvo poluvrijeme, kako u obrani tako i u napadu. Očekivali smo da će oni podići agresivnost nakon pauze, ali nismo na nju dobro odgovorili. Nadskakali su nas i imali su dosta skokova u napadu. Nama je napad stao, izgubili smo koncentraciju i sada se okrećemo utakmici protiv Zadra, koju igramo sljedeće nedjelje", rekao je Mićović.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.