Bajić: Nemamo šta izgubiti u Zagrebu

Trener Igokee uoči duela sa Cedevitom

Bajić: Nemamo šta izgubiti u Zagrebu

Ekipa Igokee danas će u okviru 20. kola ABA lige gostovati Cedeviti.

Trener bh. prvaka Dragan Bajić izjavio je da će njegov tim rasterećeno ući u ovaj meč, s obzirom da su Zagrepčani apsolutni favoriti. Ipak, Bajić najavljuje veliku borbu te se nada dobrom rezultatu.

"Ovo je treća, izuzetno teška utakmica u nizu, gostujemo kod Cedevite koja spada među najkvalitetnije timove u ligi. I u prvom dijelu sezone pred našu utakmicu su poraženi od Krke, a dobro je poznato kako su odigrali ovdje u Laktašima kada su nam nanijeli težak poraz. Mi smo nakon duže vremena odradili trening sa svim igračima, a za Cedevitu se spremamo kao za svakog drugog protivnika. Znamo da su posloženi na svim pozicijama i teško je igrati protiv njih, ne samo nama, nego i mnogo jačim ekipama. Mi nemamo šta da izgubimo i pokušaćemo u rasterećenoj partiji pružiti što bolji rezultat", rekao je Bajić.

Igokea je u posljednja tri meča upisala isto toliko poraza, a večeras će pred sobom imati još jedan težak ispit. Toga je svjestan i Draško Albijanić.

"Vrlo teška utakmica prije svega jer se radi o odličnoj ekipi Cedeviti. Imali smo mnogo problema tokom cijele sedmice sa povredama, ali smo uprkos tome nastojali da se što bolje pripremimo. Pokušaćemo da izađemo i damo maksimum na terenu i ukoliko se ukaže neka prilika za pobjedu pokušaćemo da je iskoristimo. Oni imaju odlične igrače na svim pozicijama, posebno ispod koša gdje dominiraju Bilan i Begić, spoljna linija takođe je veoma dobra i zaista ih je teško zatvoriti na pravi način", rekao je košarkaš Igokee.

Aleksandrovčani su sedmoplasirani na tabeli ABA lige sa omjerom 9-10, dok je Cedevita treća sa 13 pobjeda i šest pobjeda.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Duel Cedevite i Igokee na programu je večeras od 21 sat u Domu Sportova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi