Roma poražena od Sampdorije

Džeko nastavlja da rešeta, ali titula sve dalje od Rima

Edmir Škorić

Sjajan meč odigrali su Sampdoria i Roma na Luigi Ferrarisu, a domaći tim je slavio s 3:2.

Roma je vodila 1:0 i 2:1, ali je Sampdoria preokretom došla do pobjede i gostima iz Rime skoro razbila snove o Scudettu. 

U petoj minuti Bruno Peres je odbijanac pospremio u mrežu Sampdorije, ali je domaćin u 21. minuti izjednačio golom Dennisa Praeta.

U nastavku je Džeko imao dobru šansu (52. minuta), da bi u 66. minuti bh. reprezentativac na dodavanje Emersona postigao 15. gol u Seriji A i na vrhu liste strijelaca se izjednačio s Higuainom i Icardijem.

Nije dugo trajalo slavlje Rome. Đenovljani su u samo dvije minute zabili dva gola. U 71. minuti Patrik Schick je po samom ulasku u igru poravnao rezultat, da bi ubrzo Luis Muriel golčinom iz slobodnjaka Sampi osigurao velika tri boda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon 22 kola, Roma ima 47 bodova, četiri manje od vodećeg Juventusa, koji uz to ima i utakmicu manje, dok je Sampdoria 13. na tabeli sa 27 bodova.



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.