Problemi za tim sa Otoke

Arežina bez prava nastupa za Olimpik do kraja sezone?

Samir Mlaćo

FK Olimpik uoči odlaska na pripreme u Mostar angažovao je između ostalih i Filipa Arežinu (24), koji je posljednji angažman imao u poljskom GKS Tichy, a sa timom s Otoke je potpisao ugovor do kraja sezone. 

Iako od Arežine u ovom klubu očekuju mnogo, postoji mogućnost da on do kraja sezone ipak ne odigra nijedan meč, s obzirom da je već promijenio tri kluba u ovoj takmičarskoj godini. 

Arežina je nastupao za Zrinjski, te Tichy, a Olimpik bi mu bio treći klub, što pravila ne dozvoljavaju. Povodom ove informacije kontaktirali smo direktora popularnih Vukova Adnana Čorbu.

"To su za sada špekulacije. I mi smo to saznali kasnije, te smo se obratili višim istancama i sve će biti poznato u narednih par dana. Ako se previd desio, sigurno to niko nije učinio namjerno. Ipak, dok situacija ne bude definitivno jasna, do tada ne može govoriti puno o tome", kazao je Čorbo za SportSport.ba.

Čorbo nam je također potvrdio da će se Olimpiku u narednim danima priključiti Dejan Vukomanović i Muamer Svraka. Vukomanović je imao neugodnu povredu, pa se nalazio na liječenju, a Svraka je morao nazad u Indoneziju kako bi uzeo papire u svom sada već bivšem klubu Semen Pedangu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.