Zvanično: Olimpik predstavio četiri zvučna pojačanja

Tim sa Otoke se pojačao

Zvanično: Olimpik predstavio četiri zvučna pojačanja

Fudbalski klub Olimpik će u proljetni dio sezone ući mnogo jači u odnosu na prvi dio sezone, barem ako je suditi po pojačanjima pristiglim u januarskom prelaznom roku.

Klub sa Otoke je danas predstavio četvoricu novih fudbalera koji su dobro poznati bh. sportskoj javnosti. Dres Olimpika će do kraja sezone nositi Muamer Svraka, Benjamin Čolić, Filip Arežina i Miloš Džugurdić.

Čolić je posljednju polusezonu proveo u Zrinjskom, ali je na kraju prvog dijela sezone raskinuo saradnju sa Plemićima. U našoj zemlji nastupao je još za zenički Čelik, i Željezničar a bio je i mladi reprezentaivac naše zemlje. Muamer Svraka na Otoku dolazi iz indonezijskog Semen Padanga, a prije toga nastupao je za Istru 1961, te iranski Paykan, Željezničar i Travnik.  Za našu "A" reprezentaciju upisao je šest nastupa uz dva pogotka, a bio je i kapiten Plavih sa Grbavice, gdje je i ponikao. 

Džugurdić je 24-godišnji ofanzivac koji je prošao školu beogradskog Partizana, a nastupao je još za Teleoptik, Spartak, Voždovac, Mladost i BSK Borac, dok je Arežina na Otoku stigao nakon raskida ugovora sa poljskim GKS Tcyhy. Ovaj vezista u našoj zemlji nastupao je za Slogu, dva puta Zrinjski Mostar, te Olimpik i Rudar iz Prijedora. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svi fudbaleri koji su danas predstavljeni kao velika pojačanja svjesni su teškog zadatka u proljetnom dijelu sezone, ali su istakli da vjeruju da klub može izboriti opstanak u društvu najboljih. Nakon 18 kola, Olimpik je posljednji na tabeli sa devet bodova i od sigurne zone je udaljen šest bodova.

Trener Faruk Kulović se zahvalio Upravi kluba na dovođenju ovih igrača i istakao da su ekipi još potrebni golman i stoper, pa je za očekivati da do početka drugog dijela sezone bude još novih lica na Otoci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi