Povrijedio se mladi golman Joel Pereira

Crveni đavoli zbog teške povrede vratili golmana s posudbe

Midhat Šljivak

Manchester United bio je primoran vratiti golmana Deana Hendersona s posudbe iz Grimsby Towna.

Na ovaj potez se Jose Mourinho odlučio nakon što je treći golman tima, mladi Joel Pereira, doživio tešku povredu na treningu tima.

Navodno se radi o izuzetno teškoj povredi. Nije bilo druge opcije za menadžera Crvenih đavola, koji je odlučio da na njegovu poziciju s posudbe iz Grimsbyja vrati Deana Hendersona.

Portugalac Pereira nedavno je počeo trenirati s prvim timom. Planiran je kao treći golman tima iza Davida de Gee i Sergija Romera, a šansu bi na golu vjerovatno dočekao do kraja sezone s obzirom na to da će Romero napustiti klub na kraju sezone.

Ipak, na službeni debi za tim s Old Trafforda će još sačekati, jer je povreda koju je zadobio izuzetno teška.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 20-godišnji čuvar mreže član je Uniteda od 2015. godine. Stigao je iz švicarskog Xamaxa, a igrao je na posudbama u Rochdaleu i Belenensesu.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.