Odlazi iz Bayera

Calhanoglu već zna za koji klub će igrati sljedeće sezone

Turski reprezentativac Hakan Calhanoglu se prije dva dana suočio sa teškom suspenzijom FIFA-e zbog koje je izbačen iz fudbala na četiri mjeseca.

Kako sada stvari stoje, Calhanoglu možda više nikada neće nastupiti za Bayer Leverkusen, jer je i sam pokazao želju za odlaskom iz ovog kluba i to već na kraju sezone.

Calhanoglu je u razgovoru za turski Fanatik poručio: "Ako Bog da, od naredne sezone ću biti igrač Chelseaja, ali ima još klubova koji me žele".

Hakan Calhanoglu je kažnjen zbog toga što je 2011. godine kao tinejdžer uzeo novac za prelazak u Trabzonspor, ali nikada nije ispoštovao taj dogovor.

Turski fudbaler je u ovoj sezoni odigrao 21 utakmicu za Bayer Leverkusen i njegov učinak je sedam pogodaka i isto toliko asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.