Zvanično: Calhanoglu suspendovan do kraja sezone!

FIFA mu izrekla žestoku kaznu

Zvanično: Calhanoglu suspendovan do kraja sezone!

Turski reprezentativac Hakan Calhanoglu danas se suočio sa žestokom kaznom FIFA-e, koja je ovog fudbalera suspendovala na četiri mjeseca.

Arbitražni sud za sport (CAS) je potvrdio kaznu FIFA-e, te je utvrđeno da je Calhanoglu kriv za kršenje ugovora sa Trabzonsporom.

Calhanoglu je kao tinejdžer imao dogovor sa Trabzonsporom, ali se kasnije pridružio Karsruheu nakon čega je potpisao za HSV. Zbog kršenja dogovora sa turskim klubom, Calhanoglu će morati platiti i 100.000 eura kazne.

"Ne možemo da shvatimo ovu odluku ali žao nam je što je došlo do toga. To je veliki udarac i za Calhanoglua, ali i za nas, s obzirom da smo izgubili veoma važnog igrača do kraja tekuće sezone", rekao je sportski direktor Bayera Rudi Voller.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hakan Calhanoglu je član Bayer Leverkusena postao u julu 2014. godine kada je stigao za 14,5 miliona eura. U prošlosti je još igrao za Mannheim i Karsruhe, a za Tursku je odigrao 26 utakmica i postigao osam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi