"Nemamo izbora, moramo prihvatiti kaznu za Calhanoglua"

Oglasio se izvršni direktor Bayera

"Nemamo izbora, moramo prihvatiti kaznu za Calhanoglua"

Sportska vijest dana dolazi iz Njemačke, a tiče se fudbalera Bayer Leverkusena Hakana Calhanoglua kojeg je FIFA suspendovala na četiri mjeseca.

Turski fudbaler je tako 'izbačen' iz fudbala do kraja sezone, a razlog kažnjavanja datira još iz 2011. godine kada je, kao tinejdžer, prekršio dogovor sa Trabzonsporom koji ga je tada trebao dovesti u svoje redove. 

Calhanoglu je sa turskim klubom potpisao ugovor kojeg nije ispoštovao, te je nešto kasnije potpisao za HSV.

Ovaj slučaj je komentarisao i izvršni direktor Bayera Michael Schade, koji je poručio da se FIFA-ina kazna mora prihvatiti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nemamo izbora, moramo prihvatiti ovu presudu. Žao mi je što kazna dolazi u ovom trenutku i što će zbog nje propustiti odlučujući dio sezone. Također, žalim i zbog toga što će ostatak našeg tima ispaštati, a to su sve fudbaleri koji nemaju veze s ovim incidentom. Calhanoglu je izuzetno bitan igrač za nas i njegovim odsustvom ćemo biti oslabljeni", rekao je Schade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi