Iskusno smiruje euforiju

Yaya Toure: Ne dižite Gabriela Jesusa u nebesa

Brazilski napadač Gabriel Jesus trenutno je najzanimljiviji igrač Manchester Cityja, u kojem je svoju epizodu započeo u velikom stilu.

Mladi fudbaler je postigao tri pogotka na posljednje dvije utakmice protiv West Hama i Swanseaja, te je svom timu u posljednjem kolu donio pobjedu od 2:1 golom u sudijskoj nadoknadi vremena.

Jesusa hvale svi, od navijača do medija, ali Yaya Toure iskusno poručuje da ne treba žuriti s tim.

"On je vrlo dobar igrač, brz, oštar i pametan. Njemu je potrebno da se fokusira na fudbal, tek je stigao i rano je da sada zaključujemo. Poručujem svima da ga ne dižu u nebesa. Trebamo biti na oprezu s njim jer nam je svima u cilju da dodatno napreduje", rekao je Toure.

Gabriel Jesus je u Manchester City zvanično stigao ove zime iz Palmeirasa za 32 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.