Aguero je preseljenje na klupu podnio vrlo profesionalno

Ne pravi dramu

Aguero je preseljenje na klupu podnio vrlo profesionalno

Napadač i, slobodno se može reći, legenda Manchester Cityja Sergio Aguero je dvije posljednje utakmice svog tima počinjao na klupi za rezervne igrače.

Menadžer Cityja Pep Guardiola oba puta je dao prednost mladom Gabrielu Jesusu koji je tek stigao na Etihad, a ovaj mu se odužio sa tri pogotka od kojih je posebno važan bio onaj drugi postignut u sudijskoj nadoknadi utakmice protiv Swanseaja za pobjedu od 2:1.

Dok mediji špekulišu o tome da je Sergio Aguero nezadovoljan i da želi otići, istina je sasvim drugačija a 28-godišnji Argentinac preseljenje na klupu podnosi vrlo profesionalno, čemu svjedoči i njegova najnovija izjava.

"Ne želim otići. Želim pomoći ekipi koliko god mogu u ova tri mjeseca, a poslije toga ćemo vidjeti šta klub želi učiniti sa mnom. Klupa? Ništa strašno. Takve stvari se ponekad dešavaju", započeo je Aguero, te nastavio:

"Kada si na klupi, moraš čekati svoju priliku. Gabriel Jesus je sjajan fudbaler i još mnogo toga će naučiti ovdje. Ipak, u ovom trenutku ja moram gledati ono što on radi i učiti od njega".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sergio Aguero je ove sezone na 26 utakmica postigao 18 pogodaka, a Pep Guardiola je pojasnio da ga nije otpisao već da je Gabriel Jesus bio dio njegovih taktičkih zamisli koje su se ovoga puta pokazale vrlo uspješnim.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi