Foto: EPA

Kessie prelazi na Old Trafford?

Bailly preporučio igrača Mourinhu

Midhat Šljivak

Defanzivac Manchester Uniteda Eric Bailly preporučio je menadžeru Joseu Mourinhu jednog fudbalera za ljetni prelazni rok.

Radi se o veznjaku Atalante Francku Kessieju, koji briljira u dresu tima iz Bergama ove sezone.

Sjajni 20-godišnji veznjak iz Obale Slonovače je privukao veliku pažnju na sebe. Eric Baily ga želi vidjeti na Old Traffordu i dao je preporuku svom menadžeru za dovođenje u ljetnom prelaznom roku.

Navodno je Mourinho već slao skaute da gledaju mladog fudbalera. Izvjesno je kako će se Crveni đavoli uključiti u borbu za njegovo dovođenje, što je engleskim medijima potvrdio i izvor blizak timu s Teatra snova.

"Bailly je preporučio Kessieja klubu. Smatraju da bi mogao biti novi Yaya Toure. Već su gledali njegove utakmice i vjerovatno će ga željeti dovesti na ljeto".

Pored tima iz Manchestera, kao potencijalni kupci ovog fudbalera spominju se Juventus, Roma i Inter.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kessie je član Atalante postao 2015. godine. Stigao je iz Stella Cluba, a prošlu sezonu je proveo na posudbi u Ceseni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.