FIBA Liga prvaka

Kraj evropskog sna, PAOK izbacio Partizan

D. Vejo

Košarkaši beogradskog Partizana oprostili su se od FIBA Lige prvaka, nakon što su večeras u drugoj utakmici play-off faze pomenutog takmičenja poraženi od ekipe PAOK-a rezultatom 78:82, po četvrtinama je bilo 16:18, 16:29, 18:17 i 28:18.

Desetkovani Partizan večeras nije moga ništa da uradi protiv dobro raspoloženih Grka. Bolje meč otvaraju gosti. Nakon četiri minute igre u prvoj četvrtini, PAOK je imao prednost od 12 poena razlike (6:18). Nakon toga, domaćin se budi pa tako do kraja prvog kvartala smanjuju prednost PAOK-a na minus dva (16:18).

Drugi period sjajno je počeo za Beograđane. Napravili su seriju od 8:0, pa tako dolaze u prednost (24:18). Ipak, gosti se nisu predavali. Uslijedio je pad u igri beogradskog sastava, što Grci znalački koriste te, na odmor odlaze s prednošću od velikih 15 poena razlike (32:47).

Poslije predaha, Partizan je zaigrao nešto bolje. Dobili su treću dionicu susreta. U posljednji period, Beograđani ulaze oštro, uspjevaju da postignu 28 poena, i smanje prednost protivnika, ali to nije bilo dovoljno za preokret i plasman u narednu fazu takmičenja.

Najefikasniji u Partizanu bio je Veličković sa 18 datih poena, a bh. košarkaš Adin Vrabac postigao je osam, dok je u pobjedi PAOK-a blistao McFadden sa velikih 26 poena.

U osmini finala takmičenja, PAOK će koplja ukrstiti sa španskom ekipom Tenerifeom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.