Hatcher: Za navijače ovo je porodično okupljanje, za nas ne

Košarkaš Partizana nakon trijumfa

Hatcher: Za navijače ovo je porodično okupljanje, za nas ne

D. Vejo

Košarkaši beogradskog Partizana slavili su večeras u prvoj utakmici šesnaestine finala FIBA Lige prvaka protiv PAOK-a, a junak u pobjedi Beograđana bio je Hatcher koji je ubacio 27 poena.

Atmosfera u Solunu bila sprecifična, jer je ovo bio duel dva bratska kluba. Međutim, ista je imala više važnosti za pleja beogradskog tima, s obzirom da je u prošlosti nosio dres grčkog tima.

Prve utiske nakon meča, kazao je glavni akter večerašnjeg susreta.

"To je sve normalno. Nisam se osjećao drugačije. Takav je sport, igrači idu dalje i ponekad igraju protiv bivših timova. PAOK zna kakve uspomene nosim, ali sada sam u Partizanu sa svojim timom hoću da pobjeđujem. Za mene ovo nije bila bratska utakmica, razumijem da su navijači bili uzbuđeni. Za njih je ovo bilo porodično okupljanje, ali za nas nije", rekao je nakon meča plejmejker Partizana, William Hatcher.

Večerašnjom pobjedom, Partizan je poveo u seriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi