Džikić: Sve sam vidio ali ovo nikad, hvala PAOK-u

Trener Partizana ne krije zadovoljstvo

Džikić: Sve sam vidio ali ovo nikad, hvala PAOK-u

D. Vejo

Košarkaši Partizana sinoć su pobjedivši PAOK u Solunu, a u okviru šesnaestine finala FIBA Lige prvaka nagovjestili bolje dane te tako izašli iz rezultatske krize koja ih je pogodila sve do derbija, kada su istu prekinuli.

Beograđani su sjajno otvorili prvo poluvrijeme, da bi nakon predaha blago pali u igri. Ipak, četa koju sa klupe predovodi Aleksandar Džikić uspjela je da se vrati u meč i tako ostvari zlata vrijedan trijumf.

Šef struke srbijanskih crno-bijelih, pored dobre igre svog tima bio je zadovoljan i samim gostoprimstvom protivnika, koje je ako je suditi prema njegovim riječima, bilo možda i važnije od same pobjede.

"Nevjerovatno, ovo u svojoj 26 godina trenerskoj karijeri nikada nisam imao priliku da doživim. Tražili smo da dođemo dan ranije rekli su da, tražili smo da odradimo trening više i tu su rekli da, tražili smo više mjesta za naše navijače nisu se bunili. Visoka klasa. Momci na tribinama pokazali su međusobno poštovanje i očigledno je da se mnogo poštuju. Predivna slika", kazao je strateg Partizana, Aleksandar Džikić.

Revanš meč ova dva tima na programu je 22. februara u Beogradu, a Partizan je sinoć poveo u seriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi