Real ozbiljno zainteresovan

Sergio Aguero seli u Madrid?

Midhat Šljivak

Napadač Manchester Cityja Sergio Aguero karijeru bi mogao nastaviti u madridskom Realu.

Kako navode engleski mediji, izvjesno je da bi argentinski napadač mogao na ljeto napustiti Građane, a kao nova destinacija spominje se Real Madrid.

City bi mogao dobro zaraditi na transferu 29-godišnjeg Aguera. Kraljevi su navodno spremni izdvojiti čak 60 miliona funti za njegov dolazak na Santiago Bernabeu, a ni klub nema ništa protiv prodaje ovog fudbalera.

Argentinac također ima namjeru da ode s Etihada. Klub već ima izvrsnu zamjenu u liku Gabriela Jesusa, pa bi nakon šest godina Aguero mogao napustiti klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored Reala interes za njegove usluge pokazuje i italijanski Inter, ali za sada su Los Blancosi najkonkretniji oko njegovog dovođenja.

Aguero i ove sezone igra odlično za City. Postigao je 20 golova u 29 nastupa, a prije ovog kluba igrao je još za Atletico Madrid i Independiente. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.