Novi Henry već na ljeto pravi spektakularan transfer?

Mbappe je zablistao

Novi Henry već na ljeto pravi spektakularan transfer?

Mladi napadač Monaca Kylian Mbappe skrenuo je pažnju na sebe fantastičnim partijama u ovoj sezoni.

Ovaj 18-godišnjak, kojeg u Francuskoj nazivaju novim Henryjem, je postigao ukupno 19 golova u sezoni i to je najbolja preporuka evropskim velikanima da krenu po njega.

Mbappe je posebno blistao na utakmici Monaca i Manchester Cityja na kojoj je bio strijelac jednog gola, a baš na Etihadu su ga primijetili čelnici Građana koji su se odmah počeli raspitivati za njega.

Kako navode pojedini engleski mediji, City je zainteresovan da dovede Mbappea već u ljetnom prelaznom roku s obzirom da su se već na licu mjesta uvjerili da je riječ o napadaču pred kojim je blistava budućnost.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Isti izvori tvrde da Monaco nema namjeru prodavati svog dragulja za manje od 50 miliona funti, što je nestvarna cifra za jednog 18-godišnjaka.

Vrijedi istaći da je Kylian Mbappe, pored 19 golova, u ovoj sezoni upisao i čak 14 asistencija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti