RK Čelik na Bilmišću dočekuje Zrinjski

Rizvanović: Pobjeda je za nas jedina opcija

Dino Kurbegović

Rukometaši Čelika nalaze se u veoma teškoj poziciji kada je u pitanju Premijer liga. Zeničani će do posljednjeg kola voditi bitku za opstanak u ligi, a vidjet ćemo hoće li uspjeti u tome, budući da su druge ekipe znatno kvalitetnije i igrački jače od crno-crvenih.

Danas je održana i press konferencija uoči sutrašnje utakmice u okviru 18.kola, gdje će Čelik dočekati ekipu Zrinjskog iz Mostara. Koliko sutrašnja utakmica znači za Zeničane govori i podatak da će ulaz u dvorani Bilmišće biti slobodan za sve ljubitelje rukometa.

Trener Seldin Rizvanović najavio je sutrašnju utakmicu protiv favorizovanog gosta iz Mostara.

"Imamo tri vezana poraza, ali to je realnost u ovom trenutku za nas. Nerealno je bilo očekivati da pobijedimo Vogošću, Borac i Maglaj. Što se tiče utakmice protiv Zrinjskog najvažnije je da bude puna dvorana i ja ne sumnjam u pobjedu kada imamo dobru podršku. Igrači su maksimalno pripremljeni i znaju koliko nam je bitna sutrašnja utakmica, ove utakmice što su nam ostale do kraja su one koje moramo pobjeđivati. To su ekipe s kojima se možemo nositi, koje su s kvalitetom u nekom nivou s nama. Petak u 19 sati je odluka, mi ćemo sve znati, taktički smo se spremali i spremni dočekujemo Zrinjski, koji je dosta slična ekipa nama. Nama je sutra pobjeda jedina opcija, sve drugo će nas dovesti u velike probleme", kazao je Rizvanović.

Lijevo krilo crno-crvenih Enes Skopljak nada se da će sutra ekipa odigrati najbolju utakmicu od početka drugog dijela sezone.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Pred nama je veoma teška, ali i bitna utakmica. Veoma je teško igrati ove utakmice pod pritiskom i kada se mora pobijediti. Zato nam je potrebna podrška navijača, jer sami ne možemo do pobjede. Imali smo težak raspored, izgubili smo tri utakmice u nizu. Ako ponovimo srčanost, borbenost i zalaganje kao protiv Maglaja, možemo očekivati pobjedu protiv Zrinjskog. Moramo pobijediti naredne dvije utakmice kod kuće, kako bi onda imali realne šanse za opstanak u ligi", kazao je Skopljak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.