Foto: EPA

Rummenigge ne želi izvući Staru damu

U Bayernu se plaše Juventusa: Volio bih ih izbjeći!

Midhat Šljivak

Prvi čovjek minhenskog Bayerna Karl-Heinz Rummenigge otkrio je ime tima kojeg ne želi vidjeti kao protivnika u četvrtfinalu Lige prvaka.

Legenda Bavaraca ne bi volio da njegov tim izvuče italijanskog prvaka Juventus, jer ih smatra izuzetnom ekipom.

"Znamo da se veliki klubovi uvijek sreću u završnicama, ali ja se iskreno nadam da nećemo igrati protiv Juventusa", istakao je Rummenigge, te je dodao:

"Nismo zaboravili prošlosezonske utakmice. Oba meča su bila veoma interesantna, a mi smo imali malo sreće. Izgledalo je da smo izgubljeni u Minhenu, ali na kraju smo uspjeli kreirati veliki preokret", rekao je Rummenigge.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, prije eventualnog duela sa Starom damom Bayern mora završiti posao protiv Arsenala. Bavarci iz prvog meča imaju velikih 5:1 i jednom nogom su već među osam najboljih timova Evrope.

S druge strane Juventus u Torinu ima dva gola prednosti protiv ekipe Porta, pa je i Stara dama jako blizu prolaska dalje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.