Foto: EPA

City ne pita za cijenu

Nova ponuda na stolu čudesnog Belottija

Midhat Šljivak

Napadač Torina Andrea Belotti do kraja sezone će se boriti za Zlatnu kopačku.

Sjajni 23-godišnji fudbaler je jučer postigao hat-trick za osam minuta protiv Palerma, te je postao najbolji strijelac Serie A sa 22 postignuta gola.

Njegove igre ove sezone nisu prošle nezapaženo. Evropski velikani se otimaju za sjajnog napadača, a ranije se povezivao s Real Madridom, Bayernom, Chelseajem i Manchester Unitedom.

U trku za ovog fudbalera sada se uključio i Manchester City. 

Izvjesno je da će Građani na ljeto izgubiti Sergija Aguera. Argentinac je nakon šest godina spreman napustiti Etihad, a Pep Guardiola kao idealnu zamjenu za njega vidi Belottija.

Italijan bi u vrhu napada engleskog tima zaigrao sa još jednim ubitačnim napadačem Gabrielom Jesusom, ali posao njegovog dovođenja je daleko od gotovog.

Navodno, Građani su spremni izdvojiti najviše novca za njegove usluge, a Torino je postavio cifru od 100 miliona eura kao odštetnu klauzulu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, nema sumnje da će narednog ljeta italijanski tim dobro zaraditi na prodaji Belottija, koji je ove sezone naprosto eksplodirao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.