Middlesbrough ih ponizio

Prije devet godina City doživio najveću blamažu u historiji

Endin Čaušević

U posljednjih desetak godina Manchester City je izrastao u jedan od najboljih engleskih klubova.

Prije dolaska bogatih vlasnika City je bio prosječan engleski klub, ali je novac imao najveću ulogu u tome da klub s Etihada danas važi za jedan od najboljih u Engleskoj. Građani su se nekada borili za opstanak u Premiershipu, a prije devet godina doživjeli su najveću blamažu u historiji kluba.

Naime, Manchester City danas igra protiv Middlesbrougha u okviru FA kupa, a ovaj klub je među najomraženijima za navijače Cityja. Razlog je poprilično jasan jer je Middlesbrough prije devet godina ponizio City sa 8:1.

City je tada s klupe vodio Sven Goran Eriksson, a to je bio posljednji meč za ovog stručnjaka na klupi ovog kluba. Navodno, igrači su bojkotovali ovaj meč jer su željeli da Eriksson napusti City u čemu su na kraju uspjeli.

Middlesbrough: Schwarzer, Young, Wheater, Riggott, Pogatetz, Boateng, Rochemback, Arca, Downing, Tuncay, Alves.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City: Isaksson, Jihai, Ćorluka, Dunne, Ball, Petrov, Fernandes, Ireland, Garrido, Vassell, Benjani.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.