Jadranski derbi bez pobjednika

Hajduk zaustavio Rijeku i pomogao Dinamu

Danas je na Poljudu pred nešto više od 15.000 gledalaca odigran još jedan 'Jadranski derbi' u kojem su snage odmjerili Hajduk i Rijeka.

Meč je završen neriješenim rezultatom 1:1, pa je Hajduk tako pomogao Dinamu da se približi Rijeci na četiri boda zaostatka.

Hajduk je poveo u 32. minuti a strijelac je bio Hamza Barry. Taj rezultat je bio aktuelan sve do 81. minute, a onda je Roman Bezjak sa bijele tačke pogodio za konačnih 1:1.

Rijeka se tako uspjela spasiti i ostati jedini neporaženi tim u HNL-u sa 62 boda, uz omjer od 19 pobjeda i pet remija. Međutim, njihova prednost u odnosu na Dinamo se smanjila sa šest na četiri boda i utrka za naslov prvaka je od danas dosta zanimljivija. Hajduk je i dalje treći sa 42 boda.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Bh. internacionalac Josip Kvesić odigrao je svih 90 minuta za Hajduk, dok Zvonimir Kožulj nije konkurisao za meč.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.