Rijeka slavila u Zaprešiću

HNL

Rijeka slavila u Zaprešiću

Edmir Škorić

Nogometaši Rijeke su u 22. kolu HNL-a na gostovanju u Zaprešiću slavili protiv Intera s 2:1.

Rijeka je trenutno lider HNL-a i nakon današnje pobjede ima šest bodova više od aktuelnog i višestrukog prvaka Hrvatske Dinama.

Riječane je u vodstvo doveo Mišić već u sedmoj minuti, da bi samo dvije minute kasnije Filipović poravnao na 1:1.

Iako se možda naslućivala prava golijada, do kraja meča viđen je još samo jedan pogodak i to u mreži Zaprešićana. Strijelac jedinog gola za domaćeć Jakov Filipović postigao je autogol za trijumf Riječana.

Rijeka u narednom kolu dočekuje Lokomotivu, dok će Inter gostovati drugoplasiranom Dinamu, koji je danas pobijedio Cibaliju s 2:1 uz sumnjiv penal u 90. minuti, a oba gola za Modre postigao je bh. reprezentativac Armin Hodžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi